2020-04-21 14:44:07• hírek • Agerpres

Iohannis: Május 15-e után lazíthatunk a korlátozó intézkedéseken

Május 15-e után lazíthatunk a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseken - jelentette be kedden Klaus Iohannis államfő.

'Május 15-e után, amennyiben csökken a fertőzött személyek száma, csökken a halálesetek száma (...), ha mindannyian betartjuk a hatóságok által bevezetett intézkedéseket, és a dolgok jól mennek, akkor lazíthatunk a korlátozó intézkedéseken"- mondta az államfő. Hozzátette: a korlátozások lazítására nem azonnal, hanem csak lépésenként, a szakemberekkel együttműködve kerülhet sor, hiszen értelemszerűen a vírus sem fog eltűnni egyik napról a másikra. 


Klaus Iohannis ugyanakkor 'embertelennek' és 'totalitáriusnak' minősítette kedden azokat az elképzeléseket, amelyek szerint az idős embereket karanténba kellene vinni.

"Kedveseim, ez nem fog megtörténni. Ez elfogadhatatlan. Szabad társadalomban élünk, egy olyan társadalomban, amely járvány esetén megvédi magát, de semmiképpen sem hozunk ilyen totalitárius intézkedéseket, másnak nem tudnám nevezni. Azt mondom az időseknek: maradjanak nyugodtan, senki sem jön, hogy karanténba vigye őket, senki sem fog embertelen eljárásokat alkalmazni velük szemben. Szükség esetén jövünk, és elmagyarázzuk önöknek, hogy mit kell tenniük azért, hogy megvédjék magukat e betegség ellen, de az állam semmiképpen sem fog olyan embertelen intézkedéseket bevezetni, amelyekről a 21. századi társadalomban még beszélni sem kellene" - hangoztatta az államfő.


Klaus Iohannis kedden a Cotroceni-palotában a kormány több tagjával együtt értékelte ki a koronavírus-járvány kezelésére hozott intézkedéseket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: